Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2014 06:56 - The Piano Guys - Somewhere Over The Rainbow (Какъв оптимизъм...)
Автор: waterway Категория: Други   
Прочетен: 552 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 07.03.2014 07:17




image
...

""Днес се намираме в крайната точка на Кали-Юга, която Линга Пурана, религиозната епопея на индуизма, съставена около V-u век преди Христос, описва по след­ния начин:

"Безразличието, болестта, гладът, стра­хът се разпространяват. Ще бъдем свидетели на тежки засушавания. Различни области на света ще влязат в конфликт едни с други. Свещените книги вече няма да бъдат зачитани. Хората ще бъдат сек-танти, без морал и раздразнителни. Ще се разпрост­ранят фалшивите доктрини и лъжовните писания.

Броят на принцовете и на земеделците посте­пенно ще намалява. По-голямата част от новите водачи ще бъде от работнически произход.

Ще се убиват зародишите в корема на майка им. Крадците ще станат крале, кралете ще бъдат крадци. Многобройни ще са жените, които ще имат връзки с много мъже.

Земята ще произвежда много на някои места и твърде малко на други. Управляващите ще конфиску­ват собствеността и ще я използват зле.

Ще има много пътуващи хора, скитащи от една страна в друга.

Благодетелните хора ще се откажат да играят активна роля.

Ще се пусне в продажба вече сготвена храна. Свещените книги ще бъдат продавани на всеки уличен ъгъл. Младите момичета ще търгуват с девстве­ността си. Богът на облаците ще бъде непоследова­телен в разпределението на дъждовете. Ще има мно­го просяци и безработни. Никой няма да може да се добери на никого.

Деградацията на добродетелите и цензурата на лицемерните пуритани ще характеризират периода в края на Кали-Юга. Богатството и жътвите ще на­малеят. В градовете и селата ще се организират групи от бандити. Водата ще липсва и плодовете ще бъдат малко изобилни.

Много индивиди ще бъдат коварни, сластолюбиви и подли. Ще носят косите си в безпорядък. Аванmюpucmu ще приемат вида на монаси с обръсната глава и оранжеви дрехи.

Страдащи от глад и страх хора ще се приютяват в подземни убежища.

Неквалифицирани хора ще минават за експерти по въпросите на морала и религията."
 
Не се ли разпознава във всичките тези текстове точното и натъжаващо описание на нашия съвременен свят? Индуският текст обявява после ужасна война, ко­ито ще сведе хората до състояние на изгладнели злочестници, болни и отчаяни. "Тогава някои ще започнат да се замислят.."


из "Апокалипсис" на Пако Рабан


Mission Impossible









Гласувай:
3



1. djani - Явно всяка цивилизация...
07.03.2014 08:55
В хода на развитието си постепенно се изражда и напълно закономерно загива. Самоунищожавайки се, или от природни катаклизми.
цитирай
2. waterway - 1. djani - Явно всяка цивилизация...
07.03.2014 18:45
djani написа:
В хода на развитието си постепенно се изражда и напълно закономерно загива. Самоунищожавайки се, или от природни катаклизми.



Явно, за съжаление.
Колко закономерно успокоително звучи това -> "Всички така правят.", а.....
Чак се замисля човек върху съдържанието на понятието 'цивилизация'
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: waterway
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2017770
Постинги: 1596
Коментари: 2110
Гласове: 12000
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930