Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2014 19:00 - Разбрах за химията на мозъка, ама защо точно само по Коледа - не разбрах :-)))
Автор: waterway Категория: Други   
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.12.2014 19:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 image:*)
Защо се караме по Коледа? Специалисти от лондонския Импириъл колидж са провели изследване за причините за повишената раздразнителност по коледните празници. Те не се коренят, както е прието да се смята, в някои от роднините или близките ни, а имат здравословен произход.
Най-вероятно това са ниските нива на кръвната захар, които опъват нервите и правят хората раздразнителни. Възможно е причината да е, че за мозъка са необходими "масивни количества глюкоза, за да работи добре", каза Джереми Никълсън от лондонския Импириъл колидж., цитиран от в. "Дейли мейл".

 

Това е показало и американско изследване, в което доброволците трябвало да забиват игли във вуду кукли на половинките си. Колкото по-ниска била кръвната им захар, толкова повече игли те забивали. Защо обаче кръвната захар прави хората агресивни, не е ясно.

Колко чувствителен е човек към нивата на кръвната захар, зависи от инидвидуалната физиология. Тенденцията към рязък спад на глюкозата обаче се определя и от храната и напитките. Рискът е особено голям при комбинацията на вино или бира с десерт или шоколад, защото освен ефекта на алкохола голямото съдържание на захар в лакомството кара тялото да произведе много от хормона инсулин, за да се справи с глюкозата в кръвта. Малко след това нивото на кръвната захар може да се срине и тогава човек става докачлив.

24 часа

Manu Chao - Bongo Bong [HQ]








Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: waterway
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2021233
Постинги: 1596
Коментари: 2110
Гласове: 12000
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930