Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2013 10:42 - 1/ Социални кюфтета (Rock & Roll 50's Mix)
Автор: waterway Категория: История   
Прочетен: 308 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 17.11.2013 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




   


image


И аз излизам на протест. Искам повече кюфтета. И явно имам леви убеждения, искам кюфтета за всички. За малките жени, сгушени в полите на Рила, с които се видях вчера. Онези, живеещите в малкия си свят някъде там в изгубената България на 60 км. от София, където дървата за огрев са всичко в живота. Искам повече кюфтета и за онези хора от Меричлери, които ще ги преглътнат с вода пълна с арсен, та ако нямат шанса да оцелеят, то поне да си отидат сити от този свят. Искам повече кюфтета за ранобудните студенти, повече кюфтета за децата по домовете и за тези, дето просят по улиците също, нищо че са циганчета, повече кюфтета за проститутките и за сутеньорите им, за наркодилърите и за таксиметровите шофьори-убийци… Даже искам да видя националистите, как носят кюфтета на бежанците. Представям си го като във филма „Облачно с кюфтета“.

А вие, искате ли да има кюфтета и за политиците? От онези в стола на парламента – сочни и пресни, леко тлъсти и пикантни и то само за 20 ст‘инки бройката. Надали. За тях по-малко кюфтета се полагат. Смятам, че е справедливо.  Виждате им стомасите пълни с кайма. В коремите им сигурно има смляно месо от малките жени, които ви казах, че видях вчера. Онези с арсена не ги пипат, че са отровни.

Желанията ми едно по едно ще се изпълнят. Част от депутатите имат кюфтета за студентите, полицаите ги носят в джобовете на униформите си, ще ги целят с тях, за да се отдръпнат от „барикадите“. За сираците държавата има кюфтета от стара кайма, а на тези по улиците, ако сте благосклонни, ще им дадете стотинки да си купят сами. Ето ги и националистите слагат цианкалий в кюфтетата за имигрантите.

Смутни времена са. Искам да осмисля ситуацията. Модерен човек съм, с периферията ровя в социалната мрежа да видя какво мислят приятелите ми, или поне тези, с които сме разменили Friend request у Фейсбука:

„Предупреждаваме ви политически проститутки, приберете си играчките и бягайте, всичките до един бягайте където очи ви видят!“ / цитат из Фейсбук /

Унижение. Агресия. Интернет крясъци. Намерения за сексуални посегателства към близките на управляващите. Проблясъци. Мирише на революция, но на повечето от нас ни мирише през телевизора.

„За да е успешна една революция (преврат) трябва да имаме железен план за действие. За да е железен този план, трябва да имаме голям мозък, който да е измислил плана. Ще са нужни още и мускули. Ако протестиращите са мускулите, къде ни е мозъка?“

Къде е? Вазов пита – Иде ли? Мозъкът -  уви, отдавна се изпарил под формата на мечта и недоволство. Каква ти революция…тя остана в онези старите времена, а сега, скъпи читатели, революцията е във Фейсбук.

 „и аз това питам братле, цялата интелигенция, която проправяше пътя напред през 1997 сега се е изпокрила масово и ни звук, и ни стон… хората са организирани на стаден принцип, а стадо без водач е обречено стадо…

Градим Берлинската стена пред Парламента, за да я бутаме. Ама ние толкова енергия нямаме, кюфтетата не стигат. Имаме толкова сили, колкото да станем от леглото, да отидем на работа и да се опитаме да стигнем до вкъщи по пътя наобратно.

„Отново ме питат за протестчетата…Ясно и точно съм казал – аз на ГЕРБ и Сорос оръдие не ставам ! АКО ЩЕ Е РЕВОЛЮЦИЯ, ТО ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ РЕВОЛЮЦИЯ НАЦИОНАЛНА, ОТЧАЯНА, КРАЙНА! РЕВОЛЮЦИЯ, КОЯТО ДА ИЗХВЪРЛИ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ БЛУДНИЦИ НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА! РЕВОЛЮЦИЯ, КОЯТО ДА ПОВЕДЕ РОДИНАТА КЪМ НОВА ЗОРА !“

Не я владеем тази революция и затова се махаме от тук, ама къде да ходим? Там ще има ли кюфтета, ами ако не се справим. Ще си седим тука, отиваме да окупираме. Станишев, разбра ли? Бойко, и ти птицо проклета?

„Серго, отбий вляво, комуне! Пропусни колоната, която не само ще мине, ами и ще те прегази. Затова отбий вляво, пий една студена вода, след това хвани полета за Москва и си остани там. Нямаме нужда от теб и акълите ти. Аре, да не се разправяме, сбогом!“

Тук трябва да си зададем въпрос знаем ли наистина значението на думата комунизъм… Затова не протестирам. Ще викаме и за какво? Ще има ли повече кюфтета за баба ми? Или пък по-малко страх, че ще я нападнат, докато е сама в селото си? Ще ни трябва ли нещо повече от пари и дърва за зимата? И как ще обясним на малките хора от село какво е това сега, което го живеем.

„От една страна, страшно мразя комунистите от бсп, атака и дпс. От друга страна, страшно мразя комунистите от герб, в това число и тоя дето ни прави парното през 2002 година, а сега говори от високо на парламентарна трибуна с патос на римски патриций. Не мога да протестирам срещу комунистите, за да дойдат другите комунисти на власт. Нямам правилен ход на протестите. Шах и мат.“

Пак да отворим тълковния речник на думата комунизъм, а след това и да прелистим малко литература. Така де, като ще правим революция ..поне да е грамотна…поне да знаем какво говорим. А хората на километри от столицата искат комунизма, щото това, което е сега е боклук.

 „еми… дъното брат, дерем дъното, че и дълбоко в него копаем.“

Разпадът е повсеместен, всичко, което виждаме на улицата, в метрото, дори през стъклото на колата си е светът, в който не искаме да живеем. Всеки се прибира сам у тях и бърза да врътне ключа, едно време мама не заключваше…И бяхме повече заедно. Конспиративен план за контрол над масите или естествен ход към краха на един живот, който не може да бъде живян повече така – вие си решете и си го постнете във Фейсбук, където явно живеете.

Изморително е пътешествието из мрежата. Още по-объркано става, когато се объркаш да четеш, обръканите хора, накрая и ти се дообъркваш и…вземеш, че излезеш на площада да викаш за кюфтета, съседа за цигари, студентите от младост, старите от старост. Да живее тихата революция под клавиатурите!

http://noligarh.com/2013/11/15/%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%8E%D1%84%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B0/



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: waterway
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2015920
Постинги: 1596
Коментари: 2110
Гласове: 12000
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031