Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2012 13:29 - Кой си ти и кой е тринадесетият зодиакален знак ( един пост в нехармонично цветово съчетание)
Автор: waterway Категория: Хоби   
Прочетен: 867 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.07.2012 21:31



или подзаглавие
Смешната страна на едно трагично нехармонично приятелство

Кой си ти





А кой е тринадесетият зодиакален знак?
Ами изберете си :-)



ПАЯК ИЛИ ЗМИЕНОСЕЦ? Според някои тринадесетата зодия  се нарича
Паяк -  16 май-12 юни,
а според други -
Змиеносец  27.11 - 17.12

Докато съзвездие Змиеносец съществува реално на небето , а зодиакално съвпада със знаците Скорпион и Стрелец , то съзвездие Паяк няма . Някои теории обединяват двете забранени и забравени зодии, и според тях зодиака се състои от 14 зодии, главно защото светът винаги е бил дуален.. Според други теории знакът на Змиеносеца , който е между съзвездията Скорпион и Стрелец е всъщност знакът на Паяка . .Паякът не може без Змиеносеца защото зодиите трябва да са четен брой, понеже на това се основава дуализма. Все пак това е един от основните принципи в астрологията и разни подобни философии.
И да разбира се -
Паяците са гадни манипулатори и използвачи, а Змиеносците лечители и шамани въобще може и без тях като цяло - същите характериситики се споделят и от Близнаци и Стрелци.

ПАЯК- /16.05-12.06/

 

Тринадесетият зодиакален знак- ПАЯК, които по същество е психическа зодия. Обхваща дните от 16 май до 12 юни.  Зодиакът, състоящ се от 13 знака, бил премахнат в Римската империя, защото го смятали за опасен. Родените под този знак били считани, че били надарени, с необикновена сила и ги смятали за опасни. Взетата мярка на римляните имала абсолютен успех, днес тринадесетата зодия- ПАЯК е напълно забравена.

 

Хората от тази зодия паяк са малко странни, с необикновени съдби.

В древни, незапомнени времена астролозите действително са боравели с 13 зодии. Те наричали тринадесетата зодия “Паяк”. Символът на тази зодия бил мистичният Келтски кръст, смятан за символ на Земята.
В съвременната астрологична литература не можете да намерите и едно единствено изречение за тази тайнствена тринадесета зодия. Тук- там се срещат само намеци за някаква “забранена зодия”. Само в някои апокрифи може да се намери цялата истина по въпроса.
Както вече отбелязах, мнозина астролози, подвизавали се преди нашата ера, разделяли Зодиака на 13 части, като на зодията Паяк отреждали периода между 16 май и 12 юни. Смятали, че регент на тази зодия е Луната с цялата нейна променливост и непостоянство.
От редица прашни документи става ясно, че зодията Паяк е била известна и в древна Гърция. С нея са боравели обаче и жреците на друидите. По всичко личи, че зодията е била заличена или забранена в Римската империя. Считали, не без основание, че този знак е опасен и зловещ. Защото родените под знака на Паяка винаги поднасяли на околните непредсказуеми изненади.
В наши дни зодията Паяк представлява една мистериозна и мрачна загадка- твърде нерационална и неправдоподобна, защото и до днес в интервала между 16 май и 12 юни се раждат хора, които нормалният човешки разум не може да проумее докрай. Този тип хора все още минават за вълшебници, магове и гениални творци. В най- лошия случай те са феноменални престъпници и изчадия на Сатаната.
Така или иначе хората, родени под този знак, винаги имат странна, необикновена съдба, белязана понякога от резки, направо невероятни обрати.

ЗМИЕНОСЕЦ /27 ноември - 17 декември/

13 зодия според астрономията е Змиеносец
Съзвездието Змиеносец е на запад от най-красивата част на Млечния път в съзвездието Стрелец.

Преди 4900г. в Египет живял прочутият лекар и архитект Имхотен. Той е праобразът на древногръцкият бог на медицината и лекарите Ескулап или Асклепий-син на бог Аполон.
Бог Аполон прекарвал много време между хората.Когато хората били болни той ги съветвал какви билки да събират.Те ги сварявали и възвръщали здравето си.Навсякъде почитали бог Аполон и го посрещали с радост.
Един ден той дошъл в едно малко селце оттатък Тембийската долина.Там той видял девойка, каквато никъде не бил виждал.Тя се казвала Коронида. Той бил очарован от красотата й.Аполон се оженил за нея. Направили чудна сватба...Боговете на Олимп се радвали, а Хелиос позлатил с лъчите си къщите на малкото селце.
Аполон и Коронида живеели щастливо.Родил им се красив син. Нарекли го Ескулап. Боговете устроили тържества и пиршества в просторите на Олимп. Много дни продължили веселбите в чест на раждането на Ескулап. Но бог Аполон трябвало да остави жена си и сина си сред хората и да ги напътства.Той заминал, но неговия гарван всеки ден му носел вести за жена му и сина му. Отначало гарванът точно изпълнявал поръчките на бог Аполон. Но един ден той заблудил Аполон .Обзет от гняв той пронизал Коронида с безпогрешната стрела.
След смърта на Коронида Аполон взел малкия Ескулап в планината Пелион.Там той го дал на кентавъра Хирон да го отгледа и възпита.
Ескулап овладял знанията на Хирон. Когато пораснал, станал прочут лекар. Той не само лекувал хората от всякъкви болести , но и те никога не умирали.Никой не отивал в мрачното царство на Хадес...
Хадес отишъл да се оплаче на брат си Зевс. Зевс се ядосал на думите на брат си. Започнал да хвърля мълнии върху Ескулап, докато го убил. Дълго време хората скърбели за Ескулап. Те му направили светилище и му принасяли жертви.
Преди да бъде убит от Зевс, Ескулап се опитвал да възкреси легендарния ловец Орион, умрял на остров Хиос, ужилен от Скорпион. Мълниите на Зевс убили Ескулап и той не могъл да осъществи намерението си.
Минало се време.Преминал гневът на Зевс.Заради помощта, която Ескулап оказвал на хората той го превърнал в съзвездието Змиеносец и го оставил на небето до съзвездието Скорпион, но далеч от съзвездието Орион...

"Ако сте родени между 27 ноември и 17 декември, Вие се оказвате не Скорпион, не Стрелец, а Змиеносец с черти на Скорпион и обичайните описания на Скорпиона и Стрелеца съвпадат с Вас само отчасти.

Вие съхранявате в себе си основните качества на тези знаци, но сте личност с невероятна съдба. Може да изчезвате завинаги, без да се прощавате и без да оставяте следи след себе си, притежавате способност напълно да се прераждате и да ставате друг човек. На едни хора носите невероятна радост и щастие, с на други – мъка и разруха. След вас се стеле като шлейф поредица от странни и необясними събития, които и Вие самите не сте в състояние да обясните.
Обикновено Змиеносците много пътуват, като по своя път срещат много и различни хора, и към всеки от тях те умеят да намерят свой ключ и да сформират особени отношения.
Те може да имат няколко семейства в ралични градове, даже няколко живота или слоя на живот и различни слоеве на общуване. Това по същност е истински Хамелеон, който променя цвета си и маниерите на поведение и който във всеки момент е готов да промени живота си и да превърне миналото в пепел в буквален и преносен смисъл на думата.
Змиеносците биват особено опасни. Ако причините нещо лошо на Змиеносеца, той в отговор може да си донесе големи неприятности, разрушения, даже смърт. И не защото Змиеносците са лоши хора и правят това нарочно. Природата на този знак – това е ефекта на „изгаряне на мостовете”.
Когато напуска мястото на своето пребиваване, той изгаря зад себе си всички мостове. Този човек започва от нула във всеки етап от живота си и винаги, ,въпреки всичко , успява да се справи наново.

Змиеносецът може „да изтрие” своето минало и да започне да живее от нулата, като че не е имало нищо по- рано.
Той не се бои от опасни ситуации и риск. Не чувства страх. Обича авантюрите и приключенията. И в най- опасните ситуации обикновено оживява. Той е необикновено жизнеспособен.

( със съкращения от нета)

 

image








Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: waterway
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2021329
Постинги: 1596
Коментари: 2110
Гласове: 12000
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930