Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2011 10:19 - Какъв е знакът на клавиатурата за подсвиркване с уста?
Автор: waterway Категория: Лични дневници   
Прочетен: 805 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 30.05.2011 13:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 P.S. :)

Ако не ви се чете истината!,
можете да чуйте песничката,
да си вземете едно цвете от вазата
и да си изкарате един приятен ден :)


image


Лекари и фармацевтични фирми - в незаконна схема     Медиците се отчитат пред лекарствените компании, като дават на пациента рецепта и талонче, което се подпечатва в аптеката
 
  Незаконна схема за сделки между фармацевтични компании и лекари, които работят в болници и поликлиники, бе разкрита със скрита камера от БНТ. Невидимият за пациента механизъм действа по следния начин - т.нар. медицински представители на компаниите стимулират доктори да изписват лекарствата на техните фирми, без значение дали именно те са най-подходящите.

Медицински представители разказаха, че са виждали лекари дори да изписват на един пациент три пъти едно и също лекарство, но на различни фирми. Така те прибират три подаръка, но вредят на болния.

Схемата е разкрита със скрита камера, носена от медицински представител на една от много фармацевтични компании в България. Той отива при лекар в една от най-големите болници в София, за да й представи нов медикамент на компанията, който се продава. Медицинският представител е сменил три фармацевтични компании. Решил е да говори, защото е разочарован от последния си началник.

Мъжът, чийто глас е променен, а лицето скрито, разказва, че от схемата печелят и фирмите, и лекарите. Медицинските представители са инструктирани да не дават пари на ръка, защото така фирмата може да бъде обвинена в даване на подкуп.
На лекарите са давани ваучери, с които могат да си купят различни стоки или фирмите се отблагодаряват като водят докторите на екскурзии по екзотични дестинации, като Сингапур и Рио де Жанейро, ако те изписват конкретното лекарство. Екскурзиите най-често са за лекари-невролози и кардиолози, тъй като в тези две сфери лекарствата са скъпи.

Медиците пък се отчитат пред фармацевтичните компании, като дават на пациента рецепта и специално талонче, което се подпечатва в аптеката, с което доказват, че болният си е закупил точно този медикамент.

Линк
http://dnes.dir.bg/news/lekari-medikamenti-lekarski-greshki-8731155?nt=4

~~~~~~~~~~~~~
P.S. 2/ Хм, странно? - предимно анонимни прочити и само едно плюсче! Защо ли?
Мдааам...казваха ми на времето хората: " Рекламата продава" , ама аз ""Не!"" та ""Не!"" :)

3/ Колеги фармацеВти, моля ви, научете генеричните имена :), защото дори може  да получите  една рецепта с два еднакви лекарствени продукта, но изписани с различни търговски имена!
:)

  Touch and Go Tango in Harlem  http://www.youtube.com/watch?v=gTElXhxA4Wg





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: waterway
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2022462
Постинги: 1596
Коментари: 2110
Гласове: 12000
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930