Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2012 15:31 - Шестото чувство ( копи/пейст)
Автор: waterway Категория: Лични дневници   
Прочетен: 977 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 10.03.2012 15:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image


Линк
http://love-aholic.com/2010/01/sixth-sense/
    Шестото чувство

вдъхновения,

самопознание

 

 

 

Как получаваме информация?
Чрез сетивата.
Обонянието е много по-ефикасно от вкуса. Осезанието, усещането при докосване, е по-силно от обонянието. Слухът е по-силен от осезанието. Зрението е по-силно от слуха. Всяко следващо сетиво увеличава възможностите на човека в геометрична прогресия.

 

А какво е следващото сетиво?

 

Шестото чувство е още по-силно от зрението. Шестото чувство е виждане на невидимото, виждане във времето и пространството, недостъпно за другите сетива. Виждане на миналото, на бъдещето и най-вече пълноценно възприемане на действителността.

 

Къде анатомично са разположени органите на това прословуто шесто чувство?
За антена им служи цялата нервна система. Локаторът е приблизително в областта на диафрагмата, а центърът за обработка на информацията – в областта на първичния мозък.

 

Какви са възможностите на шестото чувство?
Ако ви гледам с органа на интуицията, усещам горе-долу какъв е вашият характер, какви са вашите чувства, вашето поведение, вашето отношение, чувствам какво е финансовото ви състояние, какви са деловите ви възможности. И още много други неща.

 

При човека към инстинктите се добавя логика, способност да се мисли „правилно”, способност да се комбинира информацията по определени правила. Тази способност замества интуицията. Тя изтласква интуицията. Щом се добави логиката, жизнеспособността на човека намалява. Ако част от възприеманата информация е невярна, за което не сме и подозирали, всичките ни понататъшни действие и операции ще съдържат грешка. При допир с реалния живот замислите ни ще рухнат. Интуицията е инструментът, с който определяме съвсем точно какво, къде и кога. Защото интуицията не се лъже. Ако избирате чрез интуицията, сте обречени на успех.

 

Когато шестото чувство се включва към останалите пет сетива, те всички заедно създават седмо чувство. Това седмо чувство според Майсторите се нарича „нужно състояние”.

 

У човек, който има шест сетива, почти автоматично се включва седмото чувство.
Шестото чувство ни позволява правилно да изберем пътя. А седмото чувство ни дава възможността който и да било път да превръщаме в нужния. Човек не само избира кой път му е нужен, а управлява бъдещето, като използва знанието си относно това, което предстои.

 

Шестото чувство дава способност да:
• надзъртаме в миналото и бъдещето
• изберем оптималната линия на действие в живота
• въздействаме съзидателно на бъдещето си
• предизвикваме резонанс в околната среда

 

Кой е първият признак, че е проработило шестото ви чувство?
Отначало усещате у себе си някакво неясно размърдване, сладостно неясно пробуждане, после изведнъж – бам! – озарение: „Идея!” И вие се увличате по тази новородена идея, носите я на ръце и ви обзема едно блаженство, и сте в състояние на летеж, на възторг от собствената си значимост! Ликувате!

 

Това означава, че сте станали генератор на Силата! Вашето майсторство се състои точно в това – да генерирате силата у други хора. Генерирате у другите желанието да творят. Това е едно от лидерските качества.

 

Когато у вас се разкрие седмото чувство, всички процеси в живота ви стават като снежна лавина. Споходи ли ви идея, тя буквално ви се срутва като лавина. Споходи ли ви щастие – също. Вие привличате към себе си всичко нужно, привличате навсякъде. Ако имате идея, другите започват да мислят в синхрон с вас, мислите ви откликват в умовете им, добиват резонанс. Вашите желания – каквото и да поискате, започват да се осъществяват сякаш от само себе си. Може би вие създавате ситуацията, може би виждате ситуацията в бъдещето – едно и също е.

 

Хора, от които се нуждаете, ще се появяват без никаква молба. А онези, които не искате да виждате, ще изчезнат от живота ви. Изведнъж ще започнете да забелязвате, че говорите или правите неща, които не сте подозирали. Изведнъж ще откриете че говорите или действате някак особено. Не се плашете! Пробуждащата се интуиция започва да изпреварва съзнанието ви. Животът започва да реагира на желанията ви. Той резонира, откликва, появява се усещане за взаимност, сякаш с живота сте обвързани и си дарявате цялата нежност и топлота… Това е любов!

 

Ако насочвате интуицията си натам, накъдето ви води копнежът, страстта, гарантирам ви: ще сбъркате. С интуицията се действа безпристрастно.

 

Нашите курсисти се обучават да развиват интуицията си в специален курс, където подбираме хората по много хитра методика, проверяваме ги по много параметри и ги пресяваме през сто сита.

 

Защо?
Защото човек първо трябва да внесе ред в тялото си. И не просто да стане здрав – за това не се иска много ум. А за да научи на практика силата си.

 

Когато собственото тяло – торба с болежки и разни вътрешности – със силата на волята, със силата на духа си превърнете в храм, какво чувство ви обзема? Когато вие самият със собствената си душа, със собствената си вяра, със собствения си дух се самосъздадете отново – тогава у вас се пробужда Победителят! Когато тялото ви започне да се подчинява на желанията ви, тогава ще разберете на какво сте способни.

 

Помните ли състоянието на победителя? Когато целта още не е достигната, но вече със сигурност знаете, че ще бъде така и никак другояче? Това е състоянието на вяра!

 

После се учим да променяме емоционалния климат в душата си. После се освобождаваме от всичко в нашия характер, което ни пречи. И едва тогава пристъпваме към активизация на епифизата, към тренировка на интуицията, за да постигнем мечтата си, да променим съдбата си. У мнозина тези метаморфози започват сякаш от само себе си, преди да минат към по-висшите упражнения.

 

Бог е вътре в нас, възможностите му също.
Не случайно във всички свещени писания е казано: опознай себе си – ще опознаеш Бога. Това означава: чрез познание за себе си опознаваш собственото си могъщество.

 

Защо майсторите се наричат взаимно „влюбени мой”? Защото именно състоянието на съзидателност, желанието да се върши добро, е влюбеността в Бог. Когато желанието ви да вършите добро се материализира, осъществява в реалния свят, това означава че сте на страната на Бога, на страната на Твореца. „Сърцето с Бога, ръцете с труда”. Устремен към висшата си цел, човек трябва във всекидневието си да живее естествения си обикновен живот. Господ ни е дал желанието ада пием, желанието да ядем. Всички желания, които Господ ни е дал, ни е дал именно Той! И задачата ни е да се научим винаги вътрешно да оставаме свободни.

 

 

Затова правим нашите упражнения в състояние на огромна нежност, наслада. В това състояние не можете да причините зло никому. В какъв случай интуицията не действа, не работи? Когато се ядосваме, когато се нервираме, интуицията изключва.


Повече
Шестото чувство | Любов


Flёur - Для Того, Кто Умел Верить
http://www.youtube.com/watch?v=hz7wVqdBYw4&feature=player






Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: waterway
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2022692
Постинги: 1596
Коментари: 2110
Гласове: 12000
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930